WAT IS KARATE DŐ

Een lichaamsoefening:

Karate doet beroep op het geheel van de spieren dankzij dynamische reactiebewegingen. Het ontwikkelt coördinatie en handigheid en geeft iedereen, jong en oud, mannen en vrouwen, een uitstekende fysieke conditie. Karate is een zeer doeltreffende vechtdiscipline die gebruik maakt van natuurlijke wapens zoals handen en voeten.

Een scholing voor zelfverdediging:

Na enkele trainingen is men al in staat om een fysisch en mentaal af te weren zelfs wanneer de tegenstander fysisch veel sterker is.

Een competitie sport:

Aangezien de aanvallen gecontroleerd moeten zijn, ontwikkelt het competitieve karate niet enkel de kracht, de snelheid en de moed, maar vooral de zelfbeheersing en het respect voor de tegenstander.

Het versterkt het karakter:

Het beoefenen van karate begint met zelfverdedigingstechnieken en sport om uiteindelijk te eindigen als "discipline" en zich te ontwikkelen als filosofie.
De vijf spirituele waarden van karate zijn:

EERLIJKHEID, MOED, ETIQUETTE, ZELFCONTROLE en KARAKTER

Algemeen:

De traditionele elementen van karate zijn de volgende:

- Correcte technieken en Kata uitvoering zijn zeer belangrijk
- Men kan het beoefenen als een kunst (Martial Art).
- Karate als "Martial Art" maakt ook deel uit van de "Zen" traditie.

Een goede sfeer tijdens de trainingen is een must om volgende objectieven te bereiken:

1. Vorming van karakter rekening houdend met de mogelijkheden van elk individu. Het doel van karate is niet de overwinning of de nederlaag maar wel het verbeteren van het karakter van de beoefenaar.

2. De zelfverdediging.

3. De sport.

In het begin en zeker daarna moet men geduld oefenen, maar ook volharding en inspanning blijven een belangrijke factor spelen in uw karate loopbaan!

*** ***